Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Internego Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Saculet ceai salcam 500 gr. maruntit
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Salcamul este un arbore cu multiple intrebuintari in medicina naturista, folosindu-se in special florile de salcam la praparatele naturale.

Ceaiul de flori de salcam este considerat un remediu natural in tratamentul tusei, transpiratiei excesive, durerilor de piept. Salcamul scade aciditatea gastrica, avand si o actiune antispastica si efect colagog. Salcamul constituie un remediu natural in tratarea si vindecarea gastritelor, hiperaciditatii, ulcer gastroduodenal, arsuri la stomac, rani cauzate de arsuri (aplicarea pe zona afectata a florilor de salcam).

Infuzia de flori de salcâm, fiind placuta la gust si lipsita în totalitate de compusi toxici, este foarte potrivita pentru a fi folosita atât ca ceai alimentar cât si ca ceai oficinal.

Preparatele pe baza de flori de salcâm sunt alcalinizante, antispastice (actiune asupra musculaturii netede gastrice si pulmonare) si calmante, fitoterapia folosindu-le din acest motiv, în piroza (arsuri la stomac), ulcer gastric, gastrita hiperacida, crampe, gastralgii (dureri de stomac), "rau" în sarcina. Florile de salcâm calmeaza tusea (sunt antitusive) si prezinta efecte usor sedative, linistind starile de nervozitate si iritabilitate. Ca
adjuvant, ceaiul de salcâm se foloseste în insomnie, în depresia cronica usoara (distimie) si în atacurile de panica.
În combinatie cu alte plante, din florile de salcâm se realizeaza ceaiuri care combat bronsita si amelioreaza simptomele reumatismului.
Salcâmul se mai recomanda în edemul produs sau asociat cu acidoza metabolica si în leucoree. În tratamentul hiperaciditatii gastrice, a durerilor de stomac si a migrenei, se poate recurge la un ceai preparat din frunze si flori de salcâm (1:1).
Baile generale cu flori de salcâm prezinta efecte calmante asupra sistemului nervos fiind foarte indicate si în cazurile de încordare psihica sau de stres. În caz de leucoree, se recomanda salcâmul atât în administrare interna, cât si sub forma de spalaturi vaginale.

PREPARARE - ADMINISTRARE

Infuzia se realizeaza dintr-o lingura de flori la o cana cu apa. Se beau 2-3 ceaiuri zilnic. În bolile de stomac, infuzia se administreaza calduta sau la temperatura camerei. Infuzia de flori si de frunze de salcâm, se prepara din 2 lingurite cu vârf, la 200 ml de apa. În leucoree, din 4 linguri de flori uscate si maruntite la 250 ml de apa, se prepara o infuzie cu care se fac spalaturi vaginale. Aceste spalaturi se fac de 3 ori pe zi,
ultima înainte de culcare. Pentru bai, se folosesc doi pumni de flori la cada.
Din Gura in Gura